Državna cvetličarska prvaka sta Marjan Planinšek in Kimy Beguš Kutin

|15.8.2012|
V Mozirskem gaju je v torek 14. avgusta potekalo 12. državno prvenstvo Slovenije v floristiki in 4. državno prvenstvo mladih cvetličarjev. V kategoriji seniorjev je postal državni prvak Marjan Planinšek iz cvetličarn Rožcar, naslov državnega prvaka v kategoriji mladih cvetličarjev do 24 let pa si je priboril Kimy Beguš Kutin iz kranjske cvetličarne Kalika.

Pogrinjek - pogostitev športnika, fantazija - Olimpijada in prosti šopek – Ave triumphator so bile tri tekmovalne teme letošnjega prvenstva, tako v kategoriji seniorjev kot v juniorjev. Medtem, ko je bil Marjan Planinšek v seniorski konkurenci najboljši v vseh treh tekmovalnih temah in tudi skupno, pa je med juniorji potekal zelo izenačen boj za naslov najboljšega do zadnje tekmovalne teme. Čeprav je bila Karmen Resnik iz cvetličarn Rožcar najbolje ocenjena v dveh posamičnih temah: pri pogrinjku in v izdelavi šopka, pa je v skupni razvrstitvi pri mlajši kategoriji zmagal Kimy Beguš Kutin, ki je po mnenju strokovne komisije izdelal tudi najboljšo fantazijsko kreacijo.

Vseh osemnajst kreacij, ki so jih izdelali tekmovalci letošnjega državnega prvenstva, bo na ogled ves čas poletne razstave cvetja v  parku Mozirski gaj do nedelje 19. avgusta.

Simona Romih Kimy Beguš Kutin Simona Šinkovec
Sponzorji

 

Več fotografij si lahko ogledate v FOTOGALERIJI>>>>

Marjan Planinšek Ivo Uršič Karmen Resnik

 

Ivi Klemenčič / Florist.si

Objave v drugih medijih:

- Delo
- Dnevnik
- Večer
- TVSLO- Slovenska kronika od 12:49 minute
- Radio Antena
- Radio1
- Radio Karnj