Spoštovani uporabnik Microsoft Internet Explorerja!

Spletni brskalnik, ki ga uporabljate, ne omogoča polne funkcionalnosti spletnih portalov OZS. V izogib težavam pri delu s portalom vam predlagamo, da uporabite sodobne spletne brskalnike kot so Google Chrome, Mozilla Firefox ali Microsoft Edge.

Hvala lepa za razumevanje.

Mala šola JAVNIH NAROČIL ZA OBRTNIKE IN PODJETNIKE

 • Vse o dogodku
 • Kraj: Spletni seminar - ZOOM
 • Datum: 09.03.2022
 • Ura: 09:00 - 12:30
 • Cena: Članska cena / osebo znaša 40 eur + ddv = - 48,80€
 • Nečlanska cena / osebo znaša 80 eur + ddv = - 97,60€

Mala šola JAVNIH NAROČIL ZA OBRTNIKE IN PODJETNIKE


Čeprav naj bi bila javna naročila transparentna ter dostopna vsem zainteresiranim gospodarskim subjektom, se ponudnikom, ki se z javnimi naročili ne ukvarjajo redno pogosto zdi, da je vsakič, ko oddajajo ponudbo, nekaj novega. V osnovi pa je tako, da imajo javna naročila nekaj zakonitosti, ki vplivajo na praktično vse vidike oddaje ponudb. Seminar je namenjen temu, da se predstavi osnove javnih naročil, na podlagi česar boste sposobno oceniti, kdaj je razpisna dokumentacija naročnika nesorazmerna in posledično nezakonita, kdaj pa naročnik utemeljeno zahteve določene pogoje in tehnične specifikacije. Prav tako boste dobili osnovno znanje o tem, kako se pripravi dopustna ponudba in kako se izogniti ravnanjem, ki predstavljajo prekrške.

svetovanje

Čeprav naj bi bila javna naročila transparentna ter dostopna vsem zainteresiranim gospodarskim subjektom, se ponudnikom, ki se z javnimi naročili ne ukvarjajo redno pogosto zdi, da je vsakič, ko oddajajo ponudbo, nekaj novega.

V osnovi pa je tako, da imajo javna naročila nekaj zakonitosti, ki vplivajo na praktično vse vidike oddaje ponudb. Seminar je namenjen temu, da se predstavi osnove javnih naročil, na podlagi česar boste sposobno oceniti, kdaj je razpisna dokumentacija naročnika nesorazmerna in posledično nezakonita, kdaj pa  naročnik utemeljeno zahteve določene pogoje in tehnične specifikacije. Prav tako boste dobili osnovno znanje o tem, kako se pripravi dopustna ponudba in kako se izogniti ravnanjem, ki predstavljajo prekrške.


PROGRAM:

 • Predstavitev pragov za JN in kaj pomenijo
 • Kako veste, kakšna je ocenjena vrednost javnega naročila
 • Kako je pripravljena razpisna dokumentacija in ali se zoper njo lahko pritožite
 • Kako ravnati, kadar je razpisna dokumentacija pripravljena diskriminatorno
 • Kako se odda ponudba
 • Kaj pomeni skupna ponudba in kaj ponudba s podizvajalci
 • Kakšne pravice ima ponudnik po oddani ponudbi
 • Kako potrka pregled in ocenjevanje ponudb in kakšne pravice ima ponudnik
 • Kako ravnati, kadar se ne strinjate z odločitvijo naročnika
 • Kakšni so prekrški za ponudnike pri javnih naročilih

Predavateljica:
Mag. Maja Koršič Potočnik
Predavateljica mag. Maja Koršič Potočnik je odvetnica specialistka na področju gospodarskega prava ter javnih naročil. S tema pravnim področjem se ukvarja tako s praktičnega vidika, kakor tudi s teoretičnega, v okviru svojega doktorskega študija gospodarskega prava. V svojem poklicnem življenju redno zastopa stranke v gospodarskih sporih pred sodiščem ter pri vlaganju revizijskih zahtevkov, prav tako pa z naročniki sodeluje pri izvedbi postopkov javnega naročanja, kar ji omogoča dobro poznavanje praktičnega vidika javnih naročil ter gradbenega prava z vidika vseh udeležencev pri gradnji. Redno se ukvarja tudi s publicistično dejavnostjo, saj je (so)avtorica številnih strokovnih člankov ter publikacij s področja gradbenega prava ter javnega naročanja, med katerimi velja posebej omeniti Priročnik za uporabo RDEČE in RUMENE pogodbe FIDIC, Veliki Gradbeno pravni priročnik ter Priročnik za uporabo javnega naročanja v praksi, ki so vsi izšli pri založbi Uradni list.

Spletna prijava je obvezna.
Prosimo, da izpolnite spletno prijavo na dogodek, ki jo najdete na dnu te strani.

Plačilo kotizacije / udeleženca: Prosimo, da kotizacijo poravnate pred pričetkom seminarja na transakcijski račun Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije, Celovška 71, 1000 Ljubljana, številka: 02013-0253606416 (NLB) Sklic: 00 200035 - davčna številka. Namen plačila: OTHR.

Prosimo, da potrdilo o plačilu pošljete na e-naslov izobrazevanje@ozs.si.

Pisne odjave poslane na izobrazevanje@ozs.si upoštevamo do 2 dni pred dnevom izobraževanja, sicer zaračunavamo 20 % kotizacije. V primeru, da odjave ne sporočite, kotizacijo zaračunamo v celoti.

V primeru prenizkega števila prijav si pridržujemo pravico do odpovedi.

Dodatne informacije: izobrazevanje@ozs.si, 01 5830 504 / 553, Svetovalni in izobraževalni center OZS

Vljudno vabljeni!

 Članom sekcije
priskrbimo kode za brezplačen
ogled sejma

 


Povezani smo z evropskimi cvetličarskimi asociacijami