Spoštovani uporabnik Microsoft Internet Explorerja!

Spletni brskalnik, ki ga uporabljate, ne omogoča polne funkcionalnosti spletnih portalov OZS. V izogib težavam pri delu s portalom vam predlagamo, da uporabite sodobne spletne brskalnike kot so Google Chrome, Mozilla Firefox ali Microsoft Edge.

Hvala lepa za razumevanje.
642d1c4b216d4726e55a71ca-o

Delno povračilo nadomestila plače delavcem na začasnem čakanju na delo podaljšano do 30.11.2023

03. NOVEMBER 2023  |   Nina Ličar

Zakon o spremembah in dopolnitvah Zakona o odpravi posledic naravnih nesreč (ZOPNN-F), ki je pričel veljati 11. avgusta 2023, med začasnimi ukrepi na področju dela ureja tudi ukrep delnega povračila nadomestila plače delavcem na začasnem čakanju na delo. Vlada RS je na petkovi dopisni seji omenjeni ukrep s sklepom podaljšala do 30. novembra 2023.

Zakon o spremembah in dopolnitvah Zakona o odpravi posledic naravnih nesreč (ZOPNN-F), ki je pričel veljati 11. avgusta 2023, med začasnimi ukrepi na področju dela ureja tudi ukrep delnega povračila nadomestila plače delavcem na začasnem čakanju na delo. Vlada RS je na petkovi dopisni seji omenjeni ukrep s sklepom podaljšala do 30. novembra 2023. Sklep je dostopen na povezavi TU.

Zavod Republike Slovenije za zaposlovanje je za oblike pomoči za ohranitev delovnih mest (čakanje na delo, višja sila, odprava posledic naravne nesreče) do 29. oktobra 2023 prejel 2594 zahtevkov delodajalcev za skupaj 23.758 zaposlenih oseb. Potrebno je upoštevati, da se je ukrep povračila izplačanih plač delavcem, ki odpravljajo posledice poplav in plazov pri svojem delodajalcu iztekel in da gre poleg ukrepa delnega povračila nadomestila plače zaradi višje sile zaradi posledic naravne nesreče, za edini ukrep za ohranitev delovnih mest.

Vir: MDDSZ

 Članom sekcije
priskrbimo kode za brezplačen
ogled sejma

 


Povezani smo z evropskimi cvetličarskimi asociacijami