Spoštovani uporabnik Microsoft Internet Explorerja!

Spletni brskalnik, ki ga uporabljate, ne omogoča polne funkcionalnosti spletnih portalov OZS. V izogib težavam pri delu s portalom vam predlagamo, da uporabite sodobne spletne brskalnike kot so Google Chrome, Mozilla Firefox ali Microsoft Edge.

Hvala lepa za razumevanje.
rozca

Novosti, ki jih prinaša Uredba o embalaži in odpadni embalaži, ki je bila sprejeta v aprilu letos namenjena članom Sekcije cvetličarjev in vrtnarjev

06. MAJ 2021  |   Iris Brkovič

8. aprila 2021 je bila sprejeta nova Uredba o embalaži in odpadni embalaži Nova uredba vsem podjetjem, ki dajejo na trg Republike Slovenije (RS) izdelke v embalaži, nalaga obveznost ravnanja z embalažo. To med drugim pomeni, da se morajo vključiti v shemo ravnanja z odpadno embalažo.

Vabimo vas, ki opravljate cvetličarsko in vrtnarsko dejavnost na seminar, ki je za člane OZS brezplačen, na temo novosti, ki jih prinaša Uredba o embalaži in odpadni embalaži, ki je bila sprejeta v aprilu letos.


Seminar bo potekal on line

v četrtek 13.05.2021 ob 17.00 uri  preko spleta (potreben je računalnik, internetna povezava in zvočnik, kamera po želji).

P R I J A V A

Prijava je obvezna, saj vam bomo lahko le tako na vaš e-naslov posredovali link do povezave na seminar!

 

8. aprila 2021 je bila sprejeta nova Uredba o embalaži in odpadni embalaži


Nova uredba vsem podjetjem, ki dajejo na trg Republike Slovenije (RS) izdelke v embalaži, nalaga obveznost ravnanja z embalažo. To med drugim pomeni, da se morajo vključiti v shemo ravnanja z odpadno embalažo. 

Z navedeno uredbo se ukinja količinski prag 15 ton dane embalaže letno na trg v Sloveniji za nastanek obveznosti plačila stroškov ravnanja z odpadno embalažo.

Kaj to pomeni?
Obveznost velja, če ste pravna oseba ali samostojni podjetnik s sedežem v RS ali tuje podjetje, ki daje na trg RS embalažo in ste:

  • embaler,
  • pridobitelj embaliranega blaga,
  • proizvajalec embalaže, ki ni namenjena embaliranju blaga ali
  • pridobitelj embalaže, ki ni namenjena embaliranju blaga.

V tem primeru morate od uveljavitve uredbe, to je v obdobju od 24.4.2021 pa najkasneje do 24.5. 2021 skleniti pogodbo z družbo za ravnanje z odpadno embalažo (DROE), čemur bodo sledila plačila stroškov embalažnine. Obveznost velja za vso embalažo ne glede na uporabljeni embalažni material in ne glede na količino.
 

Vsebina:
- Novosti, ki jih prinaša Uredba o embalaži in odpadni embalaži
- kdo so zavezanci
- kakšne so obveznosti zavezanca
- načini izpolnjevanja obveznosti
- kdo je dolžan plačevati embalažnino
- roki za izpolnitev obveznosti v letu 2021

Predavala bo mag. Katarina Železnik Logar, IVD Maribor.

Predviden zaključek, po vprašanjih udeležencev, je ob 18.15 uri nakar sledijo vprašanja udeležencev.
 

Kotizacija:
za člane OZS  je seminar brezplačen

za ostale udeležence (ne člane) znaša kotizacija 55,00 € (DDV vključen),
ki se ob prijavi plača na transakcijski račun Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije, transakcijski račun 02013-0253606416 račun NLB d.d., sklic  200033.

Dodatne informacije: Iris Ksenija Brkovič, sekretarka sekcij: iris.brkovic@ozs.si, 01 58 30 566