Spoštovani uporabnik Microsoft Internet Explorerja!

Spletni brskalnik, ki ga uporabljate, ne omogoča polne funkcionalnosti spletnih portalov OZS. V izogib težavam pri delu s portalom vam predlagamo, da uporabite sodobne spletne brskalnike kot so Google Chrome, Mozilla Firefox ali Microsoft Edge.

Hvala lepa za razumevanje.
667d2f8b00786452ee4f4f4e-l

Vabilo na gospodarsko delegacijo na EXPO Osaka 2025 - maj 2025

26. SEPTEMBER 2024  |   Edina Babnik

Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije, v partnerstvu z Ministrstvom za gospodarstvo, turizem in šport, SPIRIT Slovenija in Slovenskim podjetniškim skladom vabi predstavnike slovenskih podjetij k udeležbi v gospodarski delegaciji, ki bo potekala od 22. do 30. maja 2025, v okviru svetovne razstave EXPO Osaka, na Japonskem.

Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije, v partnerstvu z Ministrstvom za gospodarstvo, turizem in šport, SPIRIT Slovenija in Slovenskim podjetniškim skladom vabi predstavnike slovenskih podjetij k udeležbi v gospodarski delegaciji, ki bosta potekali v okviru svetovne razstave EXPO Osaka, na Japonskem in sicer:

  • od 8. do 16. maja 2025 - prijava tukaj
  • od 22. do 30. maja 2025 - prijave zaključene

Svetovna razstava EXPO bo potekala od 13. aprila do 13. oktobra 2025, v Osaki na Japonskem. Razstava je svetovnega pomena, namenjena predstavljanju dosežkov človeštva mednarodni javnosti. Z njo se spodbuja izobraževanje, inovacije in sodelovanje, razumevanje sprememb in nadaljnji razvoj na številnih področjih. Glavna tematika Expo Osaka 2025 je »Načrtovanje prihodnje družbe za naša življenja« in sodelovalo naj bi približno 150 držav in 25 organizacij. Japonska je eno največjih gospodarstev na svetu. Slovenija je v letu 2023 na Japonsko izvozila za 154 mio EUR blaga, uvozila pa ga je za 158 mio EUR. Skupno je blagovna menjava v letu 2023 dosegla 312 mio EUR. S tem se je Japonska lani uvrstila na 31. mesto najpomembnejših trgovinskih partneric Slovenije v blagovni menjavi. Slovenija se bo na EXPO Osaka predstavila v skupinskem paviljonu v distriktu CS-2.

Udeležba v gospodarski delegaciji bo slovenskim podjetjem omogočila aktivno udeležbo na svetovni razstavi EXPO Osaka, poslovno mreženje s potencialnimi partnerji iz ciljnih tujih trgov, strokoven voden obisk izbranih tujih paviljonov na EXPO Osaka.

Okvirni program gospodarske delegacije

 

 1. dan

  • Zbor na letališču v Ljubljani in prijava na polet. Polet iz Ljubljane s presedanjem proti Japonski

2. dan

  • Pristanek v Osaki, ureditvi formalnosti vstopa in prevoz do hotela ter prijava v hotel

3. dan

  • Skupinski ogled svetovne razstave EXPO Osaka

4. dan

  • Skupinski ogled svetovne razstave EXPO Osaka

5. dan

  • Dopoldan
    Opcijsko: Obiski tujih paviljonov na EXPO Osaka in neformalna poslovna mreženja
  • Popoldan

Opcijsko: Individualni sestanki s tujimi podjetij

6. dan

  • Poslovni obisk Tokia in ogled naprednih infrastrukturnih in prometnih rešitev mesta (primer - Tokijske železnice, ki so izmed petdeset najbolj prometnih postaj na svetu in so vse, z izjemo petih, na Japonskem. Prvo mesto zaseda tokijska postaja

Shinjuku s štirimi milijoni dnevnih vozačev)

7. dan

  • Poslovni obisk Tokia in ogled celovitih rešitev, ki jih ponujata arhitektura, urbanizem in prostor

8. dan

  • Poslovni obisk Hirošime in ogled podjetja Mazda ter predstavitev zgodbe o uspehu podjetja, njihovo inovativno miselnost, temelj dobre prakse in obstoja v turbulentnih časih podjetništva in proizvodnje
  • Prijava in nočni let proti Evropi

9. dan

  • Nadaljevanje poleta s presedanjem proti Ljubljani


Stroški udeležbe
Udeleženci krijejo neposredne, lastne stroške potovalnega aranžmaja. Okvirni stroški udeležbe v delegaciji po osebi znašajo:

  • 3.499 € (40 potnikov)
  • 3.599 € (30 potnikov)
  • 3.875 € (20 potnikov)
  • 4.550 € (10 potnikov)

Okvirni stroški zajemajo letalski prevoz Ljubljana-Osaka-Ljubljana s pristojbinami v ekonomskem razredu (z vključeno prtljago), letališke pristojbine, 6x nočitev z zajtrkom v dvoposteljni sobi v hotelu 4*, turistične takse,  kosilo oz. večerja kot je navedeno pri dnevnem razporedu, vstopnica za EXPO. V ceni so vključeni tudi vsi prevozi in sicer hitri vlaki, trajekt, avtobusni prevozi in transferji s turističnimi avtobusi. V ceni je vključeno osnovno nezgodno zavarovanje in zdravstveno zavarovanje z asistenco Coris v tujini (kritje do 25.000 €) ter organizacija potovanja.

Doplačila:

  • Riziko odpovedi potovanja: 198 € (v primeru 30 oz. 40 udeležencev) oz. 250 € (v primeru 10 oz. 20 udeležencev)
  • Enoposteljna soba: 616 €

Vizum slovenskim državljanom ni potreben. Cepljenja niso potrebna.

Skupinski potovalni aranžma ureja agencija VARD TURIZEM d.o.o., ga. Paulina Tušek, tel: 03 492 49 33, e-naslov: paulina@vard.si.


Prijava
Število mest je omejeno (lahko 2 udeleženca / podjetje) prijave zbiramo preko e-prijavnice

Rok za prijavo do vključno 15. oktober 2024 oziroma do zasedenosti prostih mest v delegaciji. Po izteku roka za prijave bomo za udeležence delegacije organizirali pripravljalni sestanek in podrobneje predstavili izvedbo programa obiska ter sestavo gospodarske delegacije. Brezplačna odjava udeležbe v delegaciji je mogoča do vključno 17. januarja 2025 in sicer s poslanim e-sporočilom na naslov edina.babnik@ozs.si. Za odjave udeležencev delegacije po datumu brezplačne odjave bo organizator delegacije zaračunal strošek odjave v višini 1.100 € na udeleženca delegacije.

Možnost sofinanciranja 60 % stroškov udeležbe

Mikro, mala in srednja podjetja imajo možnost sofinanciranja dela stroškov z uveljavitvijo vavčerja za udeležbo v gospodarskih delegacijah, ki ga je razpisal Slovenski podjetniški sklad (SPS). Pri oddaji vloge za koriščenje vavčerja je na SPS potrebno predložiti potrdilo o prijavi na gospodarsko delegacijo, ki ga posameznem članu gospodarske delegacije izda Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije.                                                                                   


Dodatne informacije
Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije, ga. Edina Babnik (tel.: 01 58 30 586, edina.babnik@ozs.si).

 



Članom sekcije
priskrbimo kode za brezplačen
ogled sejma

 


Povezani smo z evropskimi cvetličarskimi asociacijami